sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Jyväskylä KV 10.11.2012

Hely osallistui lauantaina Jyväskylän kansainväliseen koiranäyttelyyn. Tämä oli Helyn toinen näyttelykerta ja ensimmäinen sisänäyttely. Sisälle mennessämme Hely jähmettyi muutamaksi sekunniksi, järkyttyi kai kaikista niistä äänistä, hajuista ja vastaantulevista koirista, mutta kokosi pian itsensä ja asteli perässäni rohkeana ja uteliaana. Kehän laidalle pystytettiin häkki ja tuttuna paikkana se rauhoitti heti Helyä tarjoten myös aitiopaikan seurata hulinaa ympärillä.
Bulleja oli kehässä kaiken kaikkiaan kolmetoista mutta kaikille bulleille oli kuitenkin yksi asia yhteistä: etukäteen ei voinut ennustaa kuka käyttäytyy kehässä mitenkin. Yksi ei suostunut kävelemään ollenkaan vaan esittäjä käytännössä veti sitä perässään. Toinen suostui kulkemaan ainoastaan kuono maassa ja kolmas pomppi metrin ylöspäin joka kolmannella askeleella. Yksi koira yllätti omistajansa esiintymällä rauhallisesti ja hyvin, vaikka omistaja oli valmistautunut siihen, että koira ei kestä sisänäyttelyn painetta ja todennäköisesti poukkoilee miten sattuu. Ulkonäöltään kaikki olivat hienoja ja oli mielenkiintoista nähdä muitakin bulleja, erityisesti Helyn isää Maxia, joka on todella komea uros. Maxista kuva vasemmalla.
Helynkin vuoro koitti sitten astella kehään ja sitä esitti Hanna. Hely pääsi ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon ja lopputuloksena oli upeasti ERI JUK1 PN2 SERT. Sanallinen arvostelu kuuluu seuraavasti: " Tasapainoisesti rakentunut. Hyvällä askelpituudella liikkuva narttu. Kaunis pään profiili. Ylälinjassa pehmeyttä. Käpälät saisivat olla tiiviimmät. Iloinen ja reipas. Kauniisti esitetty". Kiitokset Hannalle Helyn esityksestä, ensi vuonna keskitytään sitten nappaamaan se viimeinen serti, kunhan saadaan neidille ensin ikää se kaksi vuotta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti